Akčný plán pre rozvoj rodinných podnikov

Tretí článok zo série článkov o rodinných podnikoch, tentoraz zameraný na akčný plán pre rozvoj rodinných podnikov. Dňa 08.10.2021 začalo medzirezortné pripomienkové konanie, v rámci ktorého bol predložený Návrh akčného plánu pre rozvoj rodinných podnikov na Slovensku (ďalej len „akčný plán“), ktorého predkladateľom je rezort hospodárstva a ktorý bol vypracovaný v súlade s programovým vyhlásením vlády na obdobie rokov 2021 – 2024.

 

Ako vyplýva aj zo samotného akčného plánu, až polovicu malých a stredných podnikov na Slovensku predstavujú rodinné podniky, ktoré tak majú významný sociálny rozmer a podiel na tvorbe pracovných miest v regiónoch. Základným cieľom, pre ktorý Ministerstvo hospodárstva SR pristúpilo k vydaniu akčného plánu je pomoc rodinným podnikom prekonať generačnú výmenu.
Akčný plán definuje súčasný stav rodinného podnikania, vysvetľuje prínosy pre hospodárstvo SR, ale najmä obsahuje súbor opatrení na ich podporu a ďalší rast.

Celý článok

Hronček & Partners, s. r. o. je advokátska kancelária s pozitívnym prístupom k optimálnemu riešeniu problémov klienta. Právne a poradenské služby poskytuje slovenským, ale aj medzinárodne pôsobiacim klientom v rámci celého územia Slovenskej republiky, a tiež v zahraničí.